In memoriam Patrick van Gemonden

Op 26 oktober 2020 is, op de leeftijd van 46 jaar, één van onze trouwste leden Patrick van Gemonden overleden. Patrick is meer dan 30 jaar lid geweest van onze zwemclub. Hij kwam trouw met zijn vader Ger naar de zwemavonden op woensdag. Patrick – net als zijn vader – was een graag gezien lid bij onze zwemclub. Hij maakte met iedereen die het wilde een praatje en deed met veel plezier mee met de activiteiten in het zwembad. Patrick was ook oplettend en zorgzaam. Ik koester warme herinneringen aan de gesprekken die ik voerde met Patrick in het zwembad. Vaak zwem ik samen met Linda. Patrick kwam altijd even gedag zeggen. Omdat Linda niet zelfstandig kan zwemmen, hield Patrick een oogje in het zeil. Als ik Linda te ver weg liet drijven in haar zwemband, bracht Patrick haar bij me terug, en hij keek me dan erg streng aan. En dan kreeg ik een (terecht!) standje. Ook herinner ik mij de vele vriendelijke discussies die we hadden over (verjaardags)data en op welke dag van de week die verjaardag dan plaatsvond. Patrick wist het allemaal, ook als de verjaardag ver in de toekomst lag. Na zelf flink te piekeren of de datum met de dag klopte, moest ik Patrick altijd gelijk geven. Dan keek hij me aan en zei: “Dat hoef je niet te zeggen Coenraad want ik heb altijd gelijk”. En dat had hij ook!

 

Ik weet zeker dat andere leden van onze zwemclub en onze vrijwilligers dezelfde mooie herinneringen aan Patrick koesteren! Zijn overlijden raakt ons allen diep. We zullen Patrick vreselijk missen en wensen iedereen die Patrick liefhad veel sterkte en kracht toe om dit grote verlies te dragen.

 

Namens het bestuur en vrijwilligers van Flevostar Almere,

 

Coenraad Vos, Voorzitter